Amerigo / OH ZO Snel

Amerigo is een bijzonder en trouw paard, het loopt rustig langs alle kinderen tijdens de intocht en het brengt Sinterklaas van dak naar dak en legt zo vele kilometers af op een avond. Steile of platte daken, het maakt Amerigo niets uit. De wortels en hooi die onderweg in de schoenen zitten eet Amerigo met smaak op!

 

Het is niet voor niets dat het paard van Sinterklaas wit is. Wit is een hele bijzondere kleur voor paarden. In het wild komt deze kleur weinig voor. Witte paarden zijn voor roofdieren namelijk makkelijk te vinden. Maar bij de kleur wit denken veel mensen juist aan goed en onschuldig (daarom trouwt een bruid ook in het wit).

 

 

 

 

 

 

  Toen mensen paarden gingen fokken om op te rijden werd wit dus een geliefde kleur, omdat deze kleur zo zeldzaam was en omdat wit symbool staat voor het goede.

Vanwege de zeldzaamheid konden alleen bijzondere mensen een wit paard kopen. Veel koningshuizen bezaten bijvoorbeeld witte paarden. Denk maar eens aan de prins op het witte paard uit veel sprookjes. Omdat Sinterklaas ook een bijzondere man is heeft ook hij een wit paard.